Hét adres voor de beste Yogaballen

Yogabal

Yogabal: hoe te gebruiken

Een yogabal kan u een hoop voordelen overleveren. Het is al langer bekend dat een paar uur op een yogabal zitten veel beter voor het lichaam is dan op een bureaustoel. Echter moet men wel weten hoe de yogabal optimaal te gebruiken. Daarvoor zijn een aantal simpele oefeningen te gebruiken.

De top yogabal oefeningen

Yoga oefeningen: Elevated Push-Ups

Spiergroep: borstspieren, schouders, triceps en buikspieren
Uitvoering
Zet de voorkant van je knieën op de yogabal en zet je handen plat op de vloer. Je lichaam moet in een rechte lijn met de yogabal zijn. Kijk naar de vloer en laat je gezicht tot enkele centimeters van de vloer zakken, druk jezelf daarna terug naar de startpositie. Herhaal deze oefening met de yogabal enkele keren.

Yoga oefeningen: Balanced Push-Ups

Spiergroep: borstspieren, schouders, triceps en buikspieren
Uitvoering
Zet allebei de handen op de bovenkant van de yogabal, houd vervolgens je lichaam in een 45 graden hoek vergeleken met de grond. Balanceer je lichaam door het gebruik van je tenen. Zak door de ellebogen en zak met het bovenlichaam omlaag tot je enkele centimeters van de bal verwijderd bent. Druk jezelf daarna omhoog naar de beginpositie. Herhaal deze oefening met de yogabal enkele keren.

Yoga oefeningen: Trunk Extension

Spiergroep: Rugspieren
Uitvoering
Zak tot op de knieën en zorg dat het bovenlichaam over de bovenkant van de yogabal ligt. Zet de handen achter op het hoofd. Til je borstkas omhoog totdat de ruggengraat recht of lichtjes gestrekt is. Ga daarna terug naar de beginpositie. Herhaal deze oefening met de yogabal enkele keren.

Yogal oefeningen: Bent Knee Bridge oefening

Spiergroep: Bilspieren
Uitvoering
Ga op je rug liggen met de knieën gebogen en zet de hielen op de yogabal. Spreid de armen langs het lichaam. Til nu je kont op van de vloer af. Tijdens het opkomen span je de bilspieren aan en duw je de heupen naar boven. Hou ze positie enkele seconde vast en ga daarna terug naar de beginpositie. Herhaal deze oefening met de yogabal enkele keren.

Dit zijn slechts enkele mogelijke oefeningen met een yogabal. Wij wensen u veel trainplezier.

Andere Artikelen

Yogabal Merken