Hét adres voor de beste Yogaballen

Medicijnbal

Medicijnbal

Een medicijnbal wordt gebruikt bij gymnastische oefeningen. Deze wordt over het algemeen gebruikt om de spiergroepen te versterken, maar er zijn nog veel meer toepassingen voor, zoals flexibiliteit en balans. Ook kun je er je stofwisseling mee helpen. Hieronder staan oefeningen beschreven die je met je medicijnbal kan doen.

Medicijnbal push

Door een medicijnbal naar voren te gooien is dit een goede oefening voor de schouders en triceps. Houdt de bal op schouderhoogte vast en gooi de bal vanuit de triceps en schouders naar voren. Een soort van push up met je armen.

Wall medicijnbal

Omhoog gooien. Door de bal omhoog t gooien spreek je je schouders en heupen aan, en ook je gluten. Doe dit door de bal vast te houden op schouderhoogte, een diepe squat te maken en de bal vanuit de heupen en schouders omhoog te gooien. Hierna vang je hem weer op met een diepe squat.

Slam medicijnbal

Door deze oefening te doen werk je aan je explosiviteit van het lichaam. Houd de bal op schouderhoogte vast, breng de bal zo ver mogelijk boven je hoofd en gooi hem daarna zo hard als je kan op de grond.
Toe touches met medicijnbal
Ga op de grond liggen met je rug en doe je benen in de lucht, volledig gestrekt. Je zou nu in een mooie L vorm moeten zitten. Pak de medicijnbal met beide handen en kom omhoog terwijl je je tenen probeert te raken.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar een medicijnbal? Dat snappen wij helemaal, het is namelijk ook een hele goede manier van sporten. Neem gerust een kijkje verder op deze website waar nog meer leuke artikelen op staan. Op deze website staat nog meer informatie over yogaballen, en de voordelen hiervan. Je zult niet teleurgesteld zijn na het aanschaffen van een medicijnbal, het zal een toevoeging voor de workout zijn met vele veelzijdige kanten.

Andere Artikelen

Yogabal Merken